Aankomst in Gambia - Reisverslag uit Kololi, Gambia van Rolande Kempenaar - WaarBenJij.nu Aankomst in Gambia - Reisverslag uit Kololi, Gambia van Rolande Kempenaar - WaarBenJij.nu

Aankomst in Gambia

Door: Rolande

Blijf op de hoogte en volg Rolande

07 Februari 2015 | Gambia, Kololi

Uitgezwaaid door Klaas en na een voorspoedige reis geland op het vliegveld van Banjul. En stralende zon verwelkomt alle Nederlandse vakantiegangers. We krijgen bij binnenkomst in de hal een drupje desinfectans en de temperatuur wordt gemeten. Volgens mij heeft bij deze temperatuur iedereen verhoging ;) Daarna moet je nog door de douane, ook een hele happening. Vingerafdrukken en foto wordt genomen van iedereen dus de wachtrij wordt erg langzaam wat korter. Maar gelukkig wordt m'n megabagage door een strengkijkende beambte goedgekeurd en mag ik door. Henk van St Elburg helpt Gambia staat klaar om me op te halen. Die arme man heeft anderhalf uur op me moeten wachten.... Hij vond dat geen punt, ik zal al snel merken dat de Gambiaanse tijd een heel ander begrip is dan de Europese tijd.... Onderweg naar Karin kijk ik m'n ogen uit, wat een andere omgeving! Andere natuur, andere bebouwing, al die prachtige donkere mensen. Ik kom op een vrijdag aan en dat is daar de zondag dus alle vrouwen lopen dat in hun prachtigste jurken rond. Maar ondanks dat het daar de zondag is wordt er langs de weg volop gehandeld in kleine kraampjes.
'S avonds ergens gegeten. Karin kent veel mensen dus we worden overal uitbundig begroet en handen worden geschud. Omdat ik met Karin mee kom krijg ik ook een warme begroeting en schud vele handen. Iedereen is erg bereid om het je naar je zin te maken
Ik blijf nu twee dagen bij Karin, morgen een opening van een ziekenhuis en dan zondag naar Banyaka.

Kortom, ik heb een geweldig hartelijk ontvangst gehad en kijk uit naar morgen!

• 07 Februari 2015 - 19:55

Tineke:

• 08 Februari 2015 - 09:39

Annie:

Fijn dat de reis goedgedaan is. Had je wel een aardige buurman?